Šport in zdravje
Hoja - 1

5 razlogov, zakaj bi morale danes na sprehod

19.04.2018, 15:28 Če bi se tudi ve rade v svojem telesu počutile bolje in izgubile nekaj odvečnih kilogramov, a nimate časa in denarja za obiske fitnesa, potem je hoja odlična izbira telesne aktivnosti. Poleg tega, da prispeva k boljšem počutju, zmanjšuje stres in povečuje energijo, ima hoja tudi številne druge pozitivne učinke, zaradi katerih bi morale današnje popoldne izkoristiti za dolg sprehod. Če se povzpnete na bližnji hrib pa še toliko bolje!
Prenajedanje pred spanjem

1 mesec zvečer ni jedla in zgodilo se je to!

19.04.2018, 14:14 Bodimo iskrene, večina nas tik pred spanjem še vedno odpira hladilnik in išče prigrizke, a tega ne počnemo zaradi lakote, ampak zato, ker nam je dolgčas, se počutimo razočarane, jezne, ... Dejstvo je, da se večina žensk bori z odvečnimi kilogrami zaradi čustvenega prenajedanja, ki je največji problem v večernih urah. Zato se je ena ženska odločila, da en mesec ne dve uri pred spanjem ne bo jedla in čeprav ni bilo vedno enostavno, se je izplačalo!
Meditacija

Res ni treba, da trpite zaradi stresa

18.04.2018, 08:17 Živimo v času, ki se nam zdi vse bolj stresen. Hkrati pa v času, ko nam vsi ponavljajo, da ne smemo biti v stresu, saj nam ta škoduje. Dober nasvet, kako premagati stres enkrat za vselej, pa ima ameriška klinična psihologinja in učiteljica meditacije Tara Brach, ki pri svojem delu uporablja tudi modrosti budizma. Zelo pomembno je, kako gledamo na stres. Ali ga vidimo kot nekaj, kar je za nas slabo, ali kot nekaj, kar je za nas celo dobro.
Utrujenost

Kratka in enostavna kura, ki prežene spomladansko utrujenost

10.04.2018, 07:59 Ko se zima poslovi in spoznamo, da se je pričela pomlad, smo vsi navdušeni. A naše telo, kot da ne bi moglo slediti našim možganom, ki imajo najrazličnejše ideje, kam vse bi se lahko odpravili ter kaj vse bi lahko počeli. Spomladanska utrujenost je normalen pojav. Naturopatinja Erika Brajnik pa priporoča kratko enostavno kuro, s katero jo lahko hitreje preženemo.
Ne, hvala

Superženska? Ne, hvala!

10.04.2018, 07:57 "Dejstvo je, da so nekateri družbeni pritiski na ženske večji kot na moške, saj se od ženske pričakuje, da naj bi vzporedno čim bolj brezhibno opravljala več vlog: partnersko, materinsko in profesionalno. Pri tem pa bi morala še dobro izgledati in delovati spočito," pravi psihoterapevtka Andreja Pšeničny, ki hkrati opozarja: "Najbolj zanimivo pa je, da si to breme ženske v veliki meri nalagamo same in druga drugi. Vzgojne pritiske, ki ženskam nalagajo neuresničljive ideale tako v vedenju kot videzu na svoje hčere prenašajo bolj matere kot očetje, podpirajo pa jih predvsem ženski mediji, v katerih – zanimivo – spet pišejo predvsem ženske." S psihoterapevtko sva se pogovarjali, zakaj je ta ideal superženske treba brez slabe vesti zavrniti. 
ženska z jabolko

Kako zdrava so v resnici jabolka?

06.04.2018, 08:07 Jabolko na dan prežene zdravnika stran. Pregovor, ki smo ga neštetokrat slišali že vsi. Pa ste se že kdaj vprašali, ali drži? Strokovnjaki trdijo, da!
Strah

Ko te hromi strah, da bi se osramotila

06.04.2018, 08:03 Verjetno se vam je že kdaj zgodilo, da ste rekle ali naredile nekaj, zaradi česar bi se najraje udrle v zemljo? To je človeška izkušnja, ki nam je vsem skupna. Toda pri nekaterih strah pred tem, da bi se še kdaj tako osramotili, povzroči, da se začnejo namerno izogibati kakršnim koli okoliščinam, ki bi lahko do tega pripeljale. S tem pa lahko zamudijo marsikaj, kar ta čudež, ki se imenuje življenje, ponuja. Prav je, da pazimo, kaj govorimo in kako se obnašamo. A zaradi obzirnosti in vljudnosti do drugih. Ne pa samo zaradi tega, ker se bojimo, da bi se osramotili. Če ste pri sebi prepoznale, da tudi vas hromi ta strah, si preberite, kaj predlagajo psihologi.
Potica

Ko boste videli, iz česa so velikonočne dobrote, boste neprijetno presenečeni

01.04.2018, 09:56 Ste se kdaj vprašali, katere sestavine se skrivajo v velikonočnih dobrotah, kot so čokoladni zajci, potica in šunka? V oddaji Preverjeno so se odločili to ugotoviti in bili so neprijetno presenečeni!
Napihnjenost

Kako se znebiti napihnjenega trebuha?

01.04.2018, 09:42 Napihnjen trebuh je posledica kalorične hrane, ki smo jo zaužili med velikonočnimi prazniki, zaradi tega je sedaj čas, da svojemu telesu privoščite počitek, obenem pa ga očistite tako, da iz sebe sperete vse strupe in maščobe, ki so se v vmesnem času nakopičili.
Jajca

Toliko jajc lahko pojeste na teden!

01.04.2018, 09:40 Velikonočni prazniki so čas, ko se na jedilnikih mnogih gospodinjstev pojavi veliko več jajc in jedi iz jajc, kot običajno. Zaradi hranilne sestave jajc se še posebej v tem obdobju večkrat zastavlja vprašanje, ali jajca lahko predstavljajo del pestre in uravnotežene prehrane, ter koliko se različna jajca po sestavi med seboj razlikujejo.
Jutro

To morate vedeti, da bi se zbudile spočite

26.03.2018, 07:55 Vse bolj se zavedamo, da spanje ni nekaj, kar bi lahko kar odrinili na stranski tir, da bi lahko ta čas porabili za kaj drugega. Da bi se dobro počutili, da bi naše telo in možgani lahko dobro delovali, potrebujemo spanje. Vendar pa je treba tudi vedeti nekaj dejstev o tem, kaj lahko naredimo, da bi spali bolje, kakovostneje, globlje. Zagotovo bi se vsi radi vsak dan zbudili spočiti in polni energije.
Spodnje hlačke

Tri četrtine žensk doleti VSAJ enkrat v življenju!

23.03.2018, 08:44 Vnetje mehurja je pri ženskah mnogo pogostejše kot pri moških. To pa zato, ker je sečnica (izvodilo, prek katerega urin odteka iz mehurja) pri ženskah precej krajša. Poleg tega je blizu črevesja, kjer je več bakterij, ki lahko povzročijo okužbo. A mogoče je storiti marsikaj, da bi jo preprečili, nam je razložila nefrologinja, prof. dr. Jelka Lindič, dr. med. Vprašali smo jo tudi, kaj storiti, če vnetje že imamo.
Čiščenje

Poglejte, kako čiščenje doma vpliva na vaša pljuča

21.03.2018, 11:20 Zmožnosti naših pljuč začnejo nazadovati nekje po 35. letu. Pri ženskah, ki so bile najmanj enkrat na teden izpostavljene kemičnim snovem, ki so v čistilih, pa je bilo to nazadovanje veliko hitrejše, je pokazala norveška študija. Pomislite, kakšna čistila uporabljate.
Laura Micetich

Laura izgubila 58 kg s pomočjo vadbe, ki se ji ženske izogibajo

14.03.2018, 08:00 32-letna Laura Micetich je bila stara 22 let, ko je dosegla najvišjo težo v svojem življenju – 142 kilogramov. To je bil trenutek, ko je spoznala, da bo morala v svojem življenju narediti korenito spremembo, če se želi izogniti zdravstvenim težavam, kot sta diabetes in visok krvni pritisk. Namesto stroge diete ali operacije želodca je Laura izbrala fitnes in vadbo, ki se ji večina žensk izogiba!
Fit žensko telo - 4

Trik, ki je osvojil svet: -10 cm v samo 10 dneh!

09.03.2018, 10:20 Si predstavljate, da je obseg vašega trebuha vsak dan za 1 cm manjši? Pred vami je trik, s katerim vam lahko uspe!
Ženska zadnjica

Tako preprosto je!

09.03.2018, 10:09 Vam kronično primanjkuje časa za obisk fitnesa in gibanje? Vadite med pranjem zob in gledanjem televizije. Preberite, kako!
Ženska hujša in zdravo je - 6

To je prava rešitev!

07.03.2018, 10:35 Čeprav zunaj te dni še vedno sneži in se nam zdi poletje oddaljeno svetlobna leta, pa bo to tukaj kot bi mignil s prsti. Zato je sedaj pravi čas, da po nekaj mesecih lenarjenja znova oblečete svoja najljubša športna oblačila in začnete migati. Seveda pa ne bo dovolj le redna telesna aktivnost, da bo hujšanje in preoblikovanje telesa uspešno, se je treba tudi zdravo prehranjevati.
Ples ob drogu - 1

To počnite 20 minut 4-krat na teden!

27.02.2018, 08:55 Nobena skrivnost ni, da je ples dober tako za zdravje kot za splošno počutje, pomaga pa nam lahko tudi pri hujšanju in oblikovanju telesa. Zaradi vsega tega je ples odlična alternativa za dolgočasno vadbo, zaradi katere se ponavadi zelo težko spravimo h gibanju. Veliko bolj zabavno je plesati v družbi, kar je dokazala tudi nedavna raziskava.
Rosie Huntington-Whiteley

Javnost jo obožuje zaradi njene popolne postave, za katero sedaj vemo. da ni dar narave

26.02.2018, 11:05 Znana britanska manekenka in igralka Rosie Huntington-Whiteley je dolgo skrivala recept za lepoto in vitko postavo. Sedaj pa je svetu razkrila, od kod prihaja njena gladka in svilena polt, ter kako do popolne postave: objavila je namreč nekaj receptov, s pomočjo katerih se je prebila v sam vrh modnega sveta in dobila priložnost, da se preizkusi tudi na filmskem platnu.
Yulia Lipnitskaya

Bila je vzhajajoča zvezda, a je imela eno zelo temačno skrivnost

25.02.2018, 10:25 Več umetnostnih drsalk je v preteklih letih priznalo motnje hranjenja, med drugim je nedavno zaradi anoreksije pri komaj 19 letih športno pot končala Rusinja Julija Lipnicka, ki je zasijala v Sočiju 2014. Motnje hranjenja so bile sicer doslej mala umazana skrivnost v tem športu, tudi zato, ker si drsalci in drsalke prizadevajo dobro skriti težave.
Seks - 6

Korejski lepotni trend navdušil ženske po celem svetu

22.02.2018, 07:45 Ko gre za bizarne lepotne tretmaje, so hollywoodske zvezdnice tiste, ki so za lepoto in ohranjanje mladostnega videza, pripravljene narediti in poskusiti prav vse. Dokaz je 'savna nožnice', ki je v zadnjem času postala zelo priljubljena in s pomočjo katere, naj bi se izboljšalo spolno življenje in način, kako razstupiti ženske intimne predele.
Olivia Munn - 5

S pomočjo hipnoze je vzljubila telovadbo

20.02.2018, 14:35 Drugi mesec v letu je že skoraj naokoli in za večino so novoletne zaobljube, ki so si jih zadali 1. januarja, to tudi ostale – zaobljube. Za tiste z bolj močno voljo, pa obstajajo tudi drugi načini, s pomočjo katerih lahko dosežemo zastavljene cilje, med katerimi je pogosto tudi želja, da bi se večkrat spravili v telovadnico. Hollywoodska zvezdnica Olivia Munn se je odločila, da si pomaga s hipnozo. Pa ta res deluje?
Ženska hujša - 2

10 super stvari, ki se zgodijo, ko iz hrane izločite sladkor

14.02.2018, 07:53 Dejstvo je, da Slovenci zaužijemo preveč sladkorja, ki nima vpliva le na težo in naše zdravje, ampak tudi počutje. Ko se sladkorju odpoveste oziroma ga skozi dan zaužijete v minimalni količini, boste opazili številne super spremembe.
Ženska telovadi na plaži - 3

To je edini način, ki zagotavlja rezultate!

31.01.2018, 12:30 Na prehodu iz starega v novo leto je ena izmed najbolj pogostih novoletnih zaobljub bolj aktiven življenjski slog. Marsikdo si obljubi, da bo več časa preživel v naravi in začel obiskovati fitnes, začetni entuziazem pa lahko kaj hitro splava po vodi, predvsem zaradi tega, ker se marsikdo vadbe loti nepremišljeno ali pa preveč zaletavo in velikopotezno. Pomembno je, da začnete z majhnimi koraki in upoštevate naslednje nasvete, ki bodo poskrbeli, da bo ravno to leto tisto, ko vam zares uspelo uresničiti vse novoletne zaobljube.
Učenje - 2

Jejte to in učenje bo manj stresno in bolj učinkovito

19.01.2018, 08:31 Izpitno obdobje je za študente eno najbolj stresnih obdobij, v katerih zaradi pomanjkanja časa pogosto posegajo po energijskih napitkih, kavi in nezdravi hrani, kot so različni slani prigrizki, sendviči in testenine. A da bi vaši možgani lahko delovali s polno paro, je zelo pomembno, da se tudi v času izpitov prehranjujete kar se da zdravo!
olivno olje

5 vrst najbolj zdravih olj

02.01.2018, 08:31 Poznamo ogromno vrst olj, ki imajo na zdravje in videz številne pozitivne učinke. So odličen vir esencialnih maščobnih kislin in antioksidantov, ki ohranjajo zdravo srce. Uporabljate jih lahko v prehrani ali v lepotne namene. Preverite, katera olja so najbolj zdrava in na kakšne načine jih lahko uporabljajte!
Mandarine

To je resnica o mandarinah

22.12.2017, 08:33 Najhladnejše mesece v letu si težko predstavljamo brez dišečih mandarin, ki skrbijo za čudovito kožo in jo delajo svežo ter gladko. Ti oranžni sadeži so bogati s kalcijem, magnezijem, kalijem in cinkom, prav tako pa vsebujejo veliko vitaminov iz skupine B in C – slednji je znan po tem, da pospešuje topljenje maščob v telesu in pomaga pri proizvodnji L-karnitina, pospeševalca metabolizma, ki še dodatno kuri maščobe. To pa je le nekaj razlogov, zakaj si jih morate privoščiti!
Voda z limono

Na to NIKAR ne pozabite niti pozimi!

19.12.2017, 08:03 Brez vode lahko človek preživi le do 4 dni, zato lahko pogosto slišimo stavek 'Voda je življenje'. Od prvih bitji na zemlji pa vse do danes je najpomembnejši faktor preživetja prav preprečevanje dehidracije.
Olivno olje

60 dni ni uživala olja, zgodilo se je to!

17.11.2017, 12:25 Večina ljudi si ne predstavlja kuhanja brez uporabe olja, fitnes inštruktorica in nutricionistka Julieanna Hever pa se je odločila, da se za 60 dni popolnoma odpove dodajanju olja prehrani in na lastni koži ugotovi, kakšen učinek ima to na telo.
Glavobol

Vas mučijo glavoboli? To je rešitev!

13.11.2017, 08:19 Bolečina v glavi se pojavlja pogosteje kot drugod v telesu, saj je kar 96 odstotkov ljudi vsaj enkrat v življenju imelo glavobol. Če so glavoboli pogosti, potem bo najbolje,da obiščete zdravnika. V primeru, da ne gre za hujše zdravstvene težave, se nadloge lahko lotite tudi na druge načine!
Hoja - 4

Vadba, ki bi jo morali izvajati vsak dan. To so razlogi, zakaj!

08.11.2017, 07:44 Redna hoja je ena od športnih aktivnosti, s katero lahko prav vsak prispeva k boljšemu počutju in zdravju. Čeprav gre za pogosto spregledano telesno dejavnost, ki zaradi pomanjkanja ekstremnešje aktivnosti ne deluje kot 'rekreacija', je dejstvo, da ima redna hoja številne pozitivne učinke. Prav gotovo med najpomembnejše prištevamo tiste, ki se nanašajo na naše zdravje. Poleg tega, da povečuje energijo in podaljšuje življenje, lahko z njo pridobimo tudi nekaj kondicije, vzdržujemo telesno maso ali morda celo izgubimo kakšen kilogram.
Žepek v ženskih spodnjicah

Ali veste, čemu je namenjen žepek v ženskih spodnjicah?

30.10.2017, 10:43 Ena izmed razlik med moškimi in ženskimi spodnjicami je tudi ta, da se v ženskih skriva poseben žepek, ki ima prav posebno funkcijo in tam ni le za okras.
Ženska pije vodo - 2

Tudi vi počnete to? Nikar!

27.10.2017, 08:21 Marsikdo zvečer ne odide v posteljo, ne da bi na nočno omarico postavil kozarca vode, če slučajno ponoči ali zjutraj začuti žejo. Piti vodo je konec koncev zelo zdravo, kajne? Res je, a ne vodo, ki je v kozarcu stala celo noč.
Ženska v spodnjem perilu

To so razlogi, zakaj nikoli ne bi smele spati v nedrčku!

26.10.2017, 09:57 Trendu 'Free the nipple' vsak dan sledi več pripadnic ženskega spola, in čeprav ta ne pomeni, da nikoli več ne bi smele nositi nedrčka, se številni strokovnjaki strinjajo, da je za telo zelo koristno, če ga ponoči ne nosite.
Ženska dela smoothie - 1

To živilo je za tiste, ki želijo izgubiti nekaj odvečnih kilogramov

16.10.2017, 08:13 Jesen je sezona takšnih drugačni buč, ki simbolizirajo plodnost in rodnost, ker njihovo meso vsebuje zelo malo energije pa so buče tudi odlično živilo za vse tiste, ki bi se radi znebili nekaj odvečnih kilogramov.
ženska in modrček

To je razlog, zakaj so ženske po celem svetu odvrgle modrčke

13.10.2017, 10:06 Medtem ko je mesec oktober posvečen boju proti raku dojke, pa je 13. oktober svetovni dan brez modrčka. Dan je posvečen spodbujanju žensk po celem svetu, da za en dan pozabijo na modrček in s tem pomagajo osveščati na bolezen, ki vsako leto prizadene številne ženske in na izzive, s katerimi se morajo soočiti.
Mandlji

To so živila, ki bi jih morali dnevno zaužiti vsaj 30 gramov

12.10.2017, 08:06 "Zdravnik mi je priporočil, naj pojem vsaj 30 gramov vlaknin dnevno. Katera živila naj uživam, da bom to najlažje dosegel?"
Limonada

6 živil, ki jih v času prehlada NE bi smeli uživati

06.10.2017, 08:12 Ko smo prehlajeni vsem najbolj paše skodelica vročega čaja, krožnik domače juhe in sadje bogato z vitaminom C. Obstajajo pa tudi številna živila, zaradi katerih se ne počutimo bolje, ampak simptome prehlada celo okrepijo in bi se jih morala zaradi tega izogibati.
Ženska v perilu

To je razlog, zakaj ženske ne bi smele nositi spodnjih hlačk

02.10.2017, 08:05 Ste kdaj zapustile stanovanje brez spodnjih hlačk? Če se vam je to do sedaj zdelo neprimerno, nehigiensko ali nezdravo, boste morda sedaj spremenile svoje mnenje!
Alicia Keys - naslovna

Čudovita Alicia Keys za dober namen pozirala v rožnatem nedrčku

29.09.2017, 07:56 Rak dojke ni le težava v Sloveniji, ampak je svetovni izziv. Tako bo tudi letošnji oktober posvečen boju proti raku dojke, kampanji, ki jo vsako leto podprejo tudi številne zvezdnice, mnoge med njimi so bolezen prebolele tudi same.
Bikini - 2

Ženska navada, ki povečuje možnost raka jajčnikov

25.09.2017, 08:10 Zdravniki že dolgo časa odsvetujejo vaginalno izpiranje z vodo, mili ali deodoranti, nedavna raziskava, ki so jo opravili znanstveniki iz Univerze v Teksasu pa je pokazala, da to lahko povzroči neprijetne zdravstvene posledice in Fahriye Evcen
Kava s kurkumo - 3

Napitek, ki ščiti pred prehladi in okrepi imunski sistem

22.09.2017, 08:20 Začela se je sezona prehladov in viroz, ko marsikdo išče takšne in drugačne načine, ki bi mu pomagali pri čimprejšnjem okrevanju. Da bi bil vaš imunski sistem močan in bi se lažje boril proti bacilom, lahko poskrbite na povsem naraven način, tudi tako da telesu zagotovite dovolj vitaminov v obliki napitka, kot je ta!
Maščoba

Zmešajte te dve sestavini in uživajte v hitrem topljenju kilogramov

15.09.2017, 08:56 Med in cimet sta dve sestavini, ki se lahko pohvalita s številnimi zdravilnimi in lepotnimi učinki, ko svoje moči združita pa sta lahko tudi zelo učinkovito orožje v boju z odvečnimi kilogrami.
ženska in modrček

S tem ogrožate svoje zdravje, a se tega niti ne zavedate

08.09.2017, 08:05 Oblačila, obutev in modni dodatki, ki so preozki ali preširoki, pretežki ali iz neustreznih materialov, lahko povzročijo številne zdravstvene težave.
Bolečine

Vam zaostaja menstruacija? To je lahko razlog!

06.09.2017, 08:26 Izostanek menstruacije še ne pomeni nujno nosečnosti, za to obstaja še malo morje drugih razlogov. Da se prepričate, zakaj vam mesečno perilo že lep čas zamuja, je najbolje, da obiščete kar svojega ginekologa.
Napihnjenost - 4

5 učinkovitih načinov, kako premagati napihnjenost

01.09.2017, 08:57 Včasih se vam trebuh tako napihne, da komaj zapnete gumb na hlačah. Vedno ni težava v tem, da ste pojedli preveč, vzrok za napihnjenost lahko tiči povsem drugje. Krive so lahko pogrete testenine ali pa denimo hormoni. Poglejmo, kako se boriti z napihnjenostjo ...
Ženska telovadi na plaži - 2

7 pogostih težav, ki jih lahko rešite z redno vadbo!

30.08.2017, 08:37 Redna telesna aktivnost boste izboljšali kvaliteto svojega življenja, obenem pa boste omilili, če ne celo preprečili, pojav določenih bolezenskih stanj, ki sicer slabo vplivajo na vas. Poleg tega boste z redno vadbo izgubili nekaj dodatne telesne teže in okrepili srce. In ker je zdravje naše največje bogastvo, smo pogledali, kako vse lahko z nekaj truda izboljšate svoje trenutno razpoloženje in odpravite nekaj težav, ki vas tarejo že dlje časa.
Sanje

10 nasvetov za kvaliteten spanec

29.08.2017, 08:25 Ste zadnje čase čemerni? Razlog se lahko skriva v premajhni količini spanja. Delo, gospodinjska opravila in skrb za otroke vas lahko pošteno izčrpajo in spravijo ob spanec. Ob dodatnih dejavnikih, kot so finančne skrbi, odpuščanja, težave s partnerjem ali bolezen, pa spanje naredijo le še bolj nedosegljivo.
Krčne žile - 1

To so najbolj pogosti razlogi za pojav krčnih žil

25.08.2017, 12:34 Vsaka ženska si želi lepih nog, a dejstvo je, da jih danes veliko trpi za krčnimi žilami in pojavom kapilar in drobnih ven, ki spominjajo na pajčevinasto mrežo. Ker si nobena ne želi nog, kot jih ima njena babica, si v nadaljevanju lahko preberete nekaj nasvetov, kako si pri tem pomagati.
razpokana stopala

S preprostim trikom se znebite trde kože na stopalih

21.08.2017, 08:11 Trda koža na peti je težava, ki pesti veliko ljudi. Medtem ko v poletnih mesecih negi stopal posvečamo več pozornosti, na pravilno nego ne smete pozabiti niti pozimi. Če ste v preteklosti preizkusili že številne načine za odstranjevanje trde kože na stopalih, a se noben o teh ni najbolje obnesel, lahko poskusite z limono.